Guide til:

Stoppet afløb - hvad gør jeg?

Et stoppet afløb kan være en ubehagelig fornøjelse, som kan give store gener i hverdagen. Udover at der ikke kan løbe vand igennem, som der skal, kan det give en grim lugt, som de fleste ikke ønsker i eller uden for sin bolig.

Er uheldet ude, og står du pludselig med et stoppet afløb, så kan du som privatperson selv gøre noget for at afhjælpe problemet. Nogle gange kan det dog være nødvendigt at tilkalde de professionelle. Men det er altid en god start, hvis du følger guiden herunder.

Få styr på et stoppet afløb

 1. Start med at fjerne det synlige snavs – såsom hår eller sæbeklumper.
 2. Kog derefter 2-3 liter vand – for eksempel i en el-kedel.
 3. Hæld det kogte vand direkte ned i det stoppet afløb.
 4. Gentag proceduren 2-3 gange, hvis vandet stadig ikke løber igennem.
 5. Tilkald professionel hjælp på 97 97 41 33, hvis dit afløb fortsat er stoppet.

Thisted Kloakservice sidder klar til at hjælpe dig

Thisted Kloakservice sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har problemer med et stoppet afløb. Vores medarbejdere er uddannede og kompetente, og de ved lige, hvad der skal til for at afhjælpe dit kloakproblem.

Du kan altid ringe efter vores hjælp – vi har åbent 24 timer i døgnet.
Ring til os på:

 

Thisted
Tlf. 97 97 41 33

Morsø
Tlf. 97 74 41 33

Salling og Skive
Tlf. 92 72 33 33

Når du får problemer med et stoppet afløb, kan der være flere årsager til, at det er endt på den måde. Det kan være alt fra ukomplicerede, små problemer, der lige kan fikses på et øjeblik til langt mere alvorlige skader, som kræver professionelle medarbejdere med det rette udstyr. RenKloak har solid erfaring med stoppet afløb, og vi ser typisk at problemet skyldes følgende:

 • Aflejringer af sæbe i røret
 • En prop af skidt – såsom hår, fedt, madrester etc.
 • Skader i afløbet – som du ikke selv har indflydelse på

Alle afløb fra køkken og alle afløb, hvor der er tilsluttet vaskemaskine vil før eller siden stoppe til. Det skyldes sæben, som hver gang maskinen skylder ud, vil lægge sig som en tynd hinde i røret, der over tid vil lukke til. Det er vigtigt, at det bliver fjernet, så afløbet kan komme til at virke igen. Det hjælper vi gerne med.

Skal vi komme forbi din bolig?

Hvis problemet sker gentagende gange, kan det dog være tegn på en mere alvorlig skade. Du er meget velkommen til at kontakte RenKloak. Så fikser vi problemet, så hurtigt som muligt. Vi bestræber os altid på at minimere gener for dig og dine naboer, og vi arbejder effektivt og hensynsfuldt.

Når der pludselig opstår et problem med et stoppet afløb, er det forståeligt, at de fleste mennesker forsøger sig med forskellige kemikalier for at få vandet til at løbe igennem igen. Men det kan alligevel være en god idé at tænke over, hvad det er, der kommer i afløbet.

Det skal du undgå at hælde i afløbet

Mange kemikalier kan forvolde store skader på både kloaksystemet og miljøet, hvis de hældes direkte deri. Det er derfor en god idé at minimere eller undgå brug af den slags. Som udgangspunkt er det bedst for både miljøet og kloaksystemet, hvis du ikke hælder dette i afløbet – det gælder også, når det er stoppet:

 • Kaustisk soda
 • Eddikesyre
 • Klorin
 • Afløbsrens

Skal vi køre ud til dig?

Døjer du med et stoppet afløb, er den bedste og mest skånsomme måde derfor at skylle igennem med kogende vand. Læs vores guide til Hvordan fikser jeg et stoppet afløb? Du kan være heldig, at problemet er overfladisk. Hvis det er tilfældet, vil kogende vand være yderst effektivt og sandsynligvis kunne få has på problemet.

Vil du gerne undgå, at dit afløb stopper til, er der nogle gode råd, som du kan tage med dig videre. Nogle skader er dog svære at undgå, da det handler om en skade i selve afløbet. I de tilfælde vil du som privatperson ikke have nogen indflydelse.

Sådan forebygger du et stoppet afløb

For at undgå at afløbet stopper til, kan det være en god idé at tænke over, hvad der til dagligt bliver hældt i vasken eller toilettet. Du bør undgå at hælde disse ting i afløbet:

 • Olie
 • Kaffegrums
 • Hår
 • Fedt
 • Æggehvider
 • Vatpinde
 • Vatrondeller

Er det tid til at få renset afløbene?

Hos RenKloak kører vi gerne ud til dig på Sjælland, hvis uheldet er ude. Det er helt naturligt at afløbene trænger til at blive renset engang imellem. Det gør vi gerne for dig. Ring blot på 70 777 853Så kommer vores specialiserede medarbejdere hurtigt ud til dig.